Πνοή σε ένα κλειστό βιομηχανοστάσιο στη Β ΒΙΠΕ Βόλου, καθώς και δουλειά σε δεκάδες εργαζόμενους, έδωσε εδώ και λίγες ημέρες η Βολιώτικη εταιρεία «LYKOMITROS STEEL», που μίσθωσε τις εγκαταστάσεις της πρώην μεταλοβιομηχανίας ΚΟΝΤΙ, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της από το χώρο του εργοστασίου που βρίσκεται στη Σπαρτιά Σέσκλου, με ειδίκευση στον τομέα των μεταλλικών κατασκευών.

Η LYKOMITROS STEEL ειδικεύεται στην αγορά των μεταλλικών κατασκευών και υλοποιεί έργα υψηλών απαιτήσεων, με πλατφόρμες και εξέδρες γεώτρησης (χερσαίες, θαλάσσιες, ερήμου), έργα πολιτικού μηχανικού όπως κτίρια, εγκαταστάσεις αεροδρομίων, αθλητικές εγκαταστάσεις, εμπορικά κέντρα, νοσοκομεία, κέντρα logistics κ.λ.π.  

Η επιχείρηση έχει οικογενειακές ρίζες. Η επαγγελματική δραστηριοποίηση του Βασίλειου Λυκομήτρου στον κλάδο των μεταλλικών κατασκευών ξεκίνησε το 1983. Η εμπειρία του στην υλοποίηση έργων που συσσώρευσε με την πάροδο των ετών, έχοντας θητεύσει σε διάφορα διοικητικά και τεχνικά πόστα, αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο για την ίδρυση της LYKOMITROS STEEL Α.Ε. το 2006. Στην εταιρεία αντιπρόεδρος είναι ο  Χρ. Λυκομήτρος πολιτικός μηχανικός και διευθυντής παραγωγής, ο Ευάγγελος Λυκομήτρος επίσης πολιτικός μηχανικός.

Η μηνιαία παραγωγική της δυναμικότητα ανέρχεται σε 800-1.000 τόνους προϊόντων. Έχει στο ενεργητικό της εξαγωγές στις χώρες Γερμανία, Βρετανία, Κύπρος, Συρία, Γαλλία και Αυστρία.

Ένα από τα πολλά έργα που έχει αναλάβει να υλοποιήσει η εταιρία στο εξωτερικό, είναι η μεταλλική οροφή (1000 τόνοι) του Εμπορικού Κέντρου Les Halles στο Παρίσι

Σύμφωνα με τον 9ο ισολογισμό της, την περίοδο Ιουλίου 2016-Ιουνίου 2017 η εταιρεία κατέγραψε έσοδα 13,64 εκατ. ευρώ έναντι 8,46 εκατ. ευρώ το προηγούμενο δωδεκάμηνο, αυξημένα κατά 61,3% (+5,18 εκατ. ευρώ). Το 99% των εσόδων της (13,50 εκατ. ευρώ) προήλθε από τη διάθεση έτοιμων και ημιτελών προϊόντων της και το υπόλοιπο 1% (0,14 εκατ. ευρώ) από εμπορικές δραστηριότητες και παροχή υπηρεσιών. Τη χρήση 2016-2017 απασχόλησε, κατά μέσον όρο 111 άτομα.

Λ.Ε. με πληροφορίες από Ηλ. Κουτσερή (Μαγνησία)