Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη φάση του έργου κατασκευής οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (FTTH) στην πόλη της Λάρισας. Όπως αναφέρει η εταιρεία, σύντομα, ακόμα περισσότεροι κάτοικοι και επιχειρήσεις της πόλης θα απολαμβάνουν εγγυημένες ταχύτητες Internet 100 & 200Mbps με 100% οπτική ίνα μέχρι τον χώρο του τελικού χρήστη.

Ο Δήμος Λάρισας, αντιλαμβανόμενος τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων και των τοπικών επιχειρήσεων για ακόμη πιο γρήγορες ταχύτητες Internet και μεγαλύτερο όγκο κίνησης δεδομένων, στηρίζει την υλοποίηση αυτή του έργου. Ήδη, παρέχονται υψηλές ταχύτητες σε περισσότερα από 40.000 νοικοκυριά κι επιχειρήσεις της Λάρισας, μέσω του δικτύου WIND Fiber, αρχιτεκτονικής Fiber to the Cabinet (FTTC) που έχει υλοποιηθεί εδώ και καιρό.

Το έργο αυτό αποτελεί μέρος του 5ετούς πλάνου επενδύσεων σε δίκτυα νέας γενιάς της WIND ύψους €500εκ.

Η Wind με σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Ευχαριστούμε τον Δήμο Λάρισας που πρωτοστατεί στην προσπάθεια ψηφιακού μετασχηματισμού της πόλης. Με την ολοκλήρωση των έργων η Λάρισα θα είναι στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών εξελίξεων μιας και οι υποδομές νέας γενιάς θα αποτελούν ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, με σημαντικά οφέλη για την κοινωνία και την επιχειρηματικότητα», τόνισε ο Γενικός Διευθυντής Δικτύου της WIND Ελλάς Νίκος Πανόπουλος

Εκτός από τους ιδιώτες, και οι επιχειρήσεις μπορούν πλέον να λάβουν ειδική επιδότηση για σύνδεση FTTH, μέσα από τη δράση Superfast Broadband του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. To πρόγραμμα επιδοτεί με 360 ευρώ την απόκτηση μιας σύνδεσης βασισμένης σε οπτική ίνα που φτάνει μέχρι το σπίτι (FTTH). Ειδικότερα επιδοτεί με 48 ευρώ την απόκτηση του εξοπλισμού (router) και με 312 ευρώ τη χρήση, δηλαδή επιδοτεί τον χρήστη με 13 ευρώ μηνιαίως για 24 μήνες. Για τη διαθεσιμότητα, τους δικαιούχους και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη δράση Superfast Broadband, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το ειδικό site www.sfbb.gr.