Είσοδο στην Αυστραλία έκανε πρόσφατα το Thesauri και πιο συγκεκριμένα στο Σίδνεϋ καθώς είναι πλέον διαθέσιμο στο Gourmet Life, το οποίο συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων προμηθευτών χαβιάρι και τρούφας της χώρας.

Με ξεκάθαρο εξαγωγικό προσανατολισμό, το ελληνικό χαβιάρι από την Άρτα, βρήκε από νωρίς το δρόμο των ξέων αγορών, έχοντας λάβει έγκριση από τον FDA για την διάθεσή του στις ΗΠΑ ενώ εξάγεται σε αραβικά και ευρωπαϊκά κράτη, μεταξύ των οποίων και η Ρωσία, η οποία θεωρείται η παγκόσμια μητρόπολη για το συγκεκριμένο έδεσμα.

Από τα αλλαντικά στο χαβιάρι

Θυμίζουμε ότι πίσω από τη συγκεκριμένη επιχείρηση βρίσκονται ο Νίκος και η Μαρία Παπαγιάννη, τα δύο αδέλφια της οικογένειας που είχε υπό την ιδιοκτησία της την ΒΙΚΗ.

Όταν λοιπόν, το 2019 η αλλαντοβιομηχανία κήρυξε πτώχευση με αποτέλεσμα να κλείσει οριστικά τις πόρτες της ύστερα από 46 χρόνια λειτουργίας, τα δύο αδέλφια αποφάσισαν να κάνουν ένα καινούργιο ξεκίνημα παραμένοντας στον κλάδο των τροφίμων μέσα από την επιχείρηση Thesauri, η οποία δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια οξύρρυγχου και την παραγωγή χαβιαριού ήδη από το 1992.

Να σημειωθεί ότι η παραγωγική μονάδα της Thesauri βρίσκεται στην Άρτα δυτικά στον Αμβρακικό κόλπο καλύπτοντας μια επιφάνεια 330 χιλ. τ.μ. Τα νερά του κόλπου θεωρούνται ιδανικά για την καλλιέργεια του οξύρρυγχου λόγω της καθαρότητας τους τα οποία προσφέρουν το κατάλληλο περιβάλλον.

Να σημειωθεί ότι εμπνευστής της επιχείρησης υπήρξε ο Γιάννης Βαρβάκης με την οικογένεια Παπαγιάννη να αναφέρει ότι παραμένει πιστή στο όραμά του.  

Ματίνα Χαρκοφτάκη foodreporter