Το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Βελεστίνο προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις. Ο δήμαρχος  κ. Νασίκας επικοινώνησε  με τη Διευθύντρια του Δικτύου της Εθνικής Τράπεζας στο οποίο ανήκει το υποκατάστημα του Βελεστίνου, στην οποία κατέθεσε τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται από το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας. «Το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας λειτουργεί στο Βελεστίνο από το έτος 1986 και εξυπηρετεί εδώ και 32 χρόνια τους κατοίκους της περιοχής μας. Ο πληθυσμός του Δήμου μας αγγίζει τους 15.000 και από το κατάστημα εξυπηρετούνται περίπου 25.000 από την ευρύτερη περιοχή, επαγγελματίες, αγρότες, συνταξιούχοι, φορείς και απλοί δημότες.

Η παύση λειτουργίας του δημιουργεί πολλά προβλήματα και επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα όλων, καθώς υποβάλλει τους μέχρι τώρα συναλλασσόμενους σε ταλαιπωρία και έξοδα μετακίνησης τους στα καταστήματα της Τράπεζας του Βόλου σε μία απόσταση 40 χλμ, 20 χλμ να μεταβούν και 20 χλμ. να επιστρέψουν στις εργασίες και τις οικίες τους.

Ανάμεσα τους είναι αρκετοί ηλικιωμένοι που η μετακίνηση τους καθίσταται αδύνατη, αλλά και πολλοί αγρότες που μετά την απορρόφηση της Αγροτικής Τράπεζας εξυπηρετούνται από την Εθνική. Πολλοί από τους πελάτες της Τράπεζας δεν έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική τραπεζική με αποτέλεσμα να βρεθούν σε αδιέξοδο. Εμείς ζητούμε να κοστολογηθούν οι συνέπειες που θα προκληθούν από την ενέργεια αυτή.

Από μέρους μας, ως Δημοτική Αρχή θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να μην υποστεί η τοπική μας κοινωνία αυτό το πλήγμα».

Λ.Ε.