Αναβρασμός επικρατεί στην ιστορική εφημερίδα Ναυτεμπορική η οποία πλέον παρουσιάζει εικόνα εταιρίας που οδηγείται σε στάση πληρωμών. 

Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι χθες ζήτησαν να πληροφορηθούν πότε θα καταβληθεί το 25% του μισθού Μαρτίου που τους οφείλεται (δεν έχουν καταβληθεί οι μισθοί για Απρίλιο και Μάιο) για να λάβουν απάντηση ότι δεν υπάρχει ορατότητα για την καταβολή του και πάντως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα. 

Αμέσως απέστειλαν αίτημα για κήρυξη 24ωρης απεργίας στο οποίο η διοίκηση της ΕΣΗΕΑ μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε ανταποκριθεί.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα bankingnews.gr, πιέσεις ασκήθηκαν προς τους εργαζόμενους της εταιρίας από την ιδιοκτησία προκειμένου να μην πραγματοποιήσουν απεργία με το επιχείρημα ότι αν κάνουν απεργία η δανείστρια τράπεζα θα κλείσει την εφημερίδα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οφειλές της εταιρίας δεν αφορούν μόνο στους εργαζόμενους αλλά και το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία με το σύνολο να ξεπερνά τα 2 εκ ευρώ στην καλύτερη των περιπτώσεων. 

X.Ψ.