Ένα από τα πιο διάσημα club του ελληνικού καλοκαιριού δεν θα ξαναλειτουργήσει. Το Bananistas της Σκιάθου, καθημερινός προορισμός για χιλιάδες παραθεριστές που βρίσκονται στο νησί του Παπαδιαμάντη, δεν θα ανοίξει φέτος καθώς οι ιδιοκτήτες του βαρύνονται με εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος. Τους επιβλήθηκαν από τους ελεγκτές περιβάλλοντος υψηλά πρόστιμα, καθώς φέρονται υπαίτιοι για τον αφανισμό 600 τ. μ. δάσους καθώς και άλλων 400 τ.μ. θαμνώδους έκτασης.

Μάλιστα ο Δήμος Σκιάθου σφράγισε τέσσερις φορές φέτος το μαγαζί αλλά και τις τέσσερις οι ιδιοκτήτες του έσπασαν παράνομα το λουκέτο και το άνοιξαν. Τελικά οι υπεύθυνοι καταδικάστηκαν σε οχτάμηνη φυλάκιση και για ένα διάστημα παρέμειναν στη φυλακή.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπεύθυνοι του μαγαζιού τελικά αποφυλακίστηκαν και συνεχίζουν τις προσπάθειες να εκδώσουν σχετικές άδειες. Όμως η εντολή του δημάρχου Σκιάθου προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου είναι να εφαρμοστεί ο νόμος απαρέγκλιτα. Μάλιστα ο ίδιος ζήτησε να διερευνηθεί πως στο ίδιο κατάστημα δόθηκε άδεια λειτουργίας το 2012 , ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες σε επίορκους υπαλλήλους.

Πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr αναφέρουν ότι γίνονται προσπάθειες το εν λόγω κατάστημα να λειτουργήσει σε άλλο χώρο αν και τα χρονικά περιθώρια για το φετινό καλοκαίρι- που σημειωτέον είναι ένα από τα καλύτερα για τη Σκιάθο- είναι ήδη πολύ στενά.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr