Βαρύ το κλίμα στην ΕΒΟΛ μετά τον αδόκητο χαμό του Νικήτα Πρίντζου. Κανείς στον συνεταιρισμό δεν μπορεί να πιστέψει οτι ο στυλοβάτης της Ένωσης έφυγε ξαφνικά αφήνοντας πίσω του ένα μεγάλο κενό.

Τα βλέμματα είναι πλέον στραμμένα στην επόμενη μέρα και οι διεργασίες για την αναπλήρωση του Νικήτα Πρίντζου έχουν ξεκινήσει στα παρασκήνια, με τον αντικαταστάτη του να εκλέγεται εντός των ημερών.

Ο νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, θα προκύψει από τα σημερινά μέλη, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι τα ονόματα που ακούγονται αυτή την ώρα για τη θέση του προέδρου είναι εκείνα του Α. Μανωλάκη και του Σ. Διακομή.

Η απώλεια του συνεταιριστή προέδρου ήρθε σε μια περίοδο δύσκολη για την αγορά και την ΕΒΟΛ. Η κατανάλωση μειώνεται, το γάλα χάνει διαρκώς έδαφος, ενώ υπάρχουν επενδύσεις του συνεταιρισμού που βρίσκονται υπό υλοποίηση (φωτοβολταϊκά) ενώ τα δάνεια τρέχουν.

Ο νέος πρόεδρος είναι βέβαιο ότι παραλαμβάνει ένα φιλόδοξο χαρτοφυλάκιο με πιεστικές ανάγκες.

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου ιδρύθηκε το 1926 και είναι το δευτεροβάθμιο συνεταιριστικό όργανο των Συνεταιρισμών των χωριών γύρω από τον Βόλου, καθώς και των χωριών του Δυτικού Πηλίου και της περιοχής του Βελεστίνου.

Το 1952 δημιουργήθηκε από την Ένωση η Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ με αντικείμενο τη συγκέντρωση, επεξεργασία και διάθεση του αγελαδινού γάλακτος στην τοπική αγορά. 

Ο σκοπός της ίδρυσης ήταν και συνεχίζει να είναι η δυνατότητα της Συνεταιριστικής Οργάνωσης στην άσκηση παρεμβατικής πολιτικής στην τιμή του αγελαδινού, γίδινου και πρόβειου γάλακτος, και η διασφάλιση του εισοδήματος των κτηνοτρόφων της περιοχής.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr