Με την ευχή … να παραμείνουν αχρείαστοι, η γαλακτοβιομηχανία ΟΛΥΜΠΟΣ προχώρησε στη χορηγία δεκαοχτώ απινιδωτών, τελευταίας τεχνολογίας, σε σχολικά συγκροτήματα των νομών Λάρισας, Τρικάλων και Ξάνθης, στις περιοχές εκείνες όπου ο όμιλος διαθέτει παραγωγικές μονάδες.

Η επιλογή των σχολείων έγινε σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κάθε νομού, με βασικά κριτήρια τον πληθυσμό των μαθητών του σχολείου αλλά και την απόσταση κάποιων περιφερειακών σχολικών μονάδων από το νοσοκομείο της περιοχής.

Ο απινιδωτής είναι μια ιατρική συσκευή η οποία, σε συνδυασμό με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, μπορεί να ανατάξει μια θανατηφόρα καρδιακή αρρυθμία και να σώσει τη ζωή ενός ανθρώπου.

Οι παραδόσεις των συσκευών, που συνοδεύονται από επιτόπια εκπαίδευση, ξεκίνησαν την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2021 από την Ξάνθη, ακολούθησε χθες Τετάρτη η πόλη των Τρικάλων, και πρόκειται να ολοκληρωθούν την Τρίτη 11 Ιανουαρίου με τη Λάρισα.

Στην τελετή παράδοσης που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα, απ΄ όπου και τα φωτογραφικά στιγμιότυπα, παραβρέθηκε ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου ο οποίος παρέλαβε ένα απινιδωτή για τους αθλούμενους στο πάρκο του Αη Γιώργη.

Τον εκπαιδευτικό κόσμο της περιοχής εκπροσώπησε η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ελένη Ξυνοπούλου, ενώ από τη διοίκηση της εταιρείας παρέστη ο Στέλιος Μ. Σαράντης.

Η ΟΛΥΜΠΟΣ εύχεται σε όλους χαρούμενες γιορτές και μια δημιουργική Χρονιά.