Στην απορρόφηση της εταιρείας «Σανίδας – Παπακωνσταντίνου» προχωρά η Σκλαβενίτης. Πρόκειται για την εταιρεία που βρισκόταν πίσω από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ A/S Αγορά της Λάρισας, και την οποία η Σκλαβενίτης εξαγόρασε μέσα στο 2023, ενισχύοντας το αποτύπωμά της στον θεσσαλικό κάμπο. Η απόφαση για την απορρόφηση της «Σανίδας – Παπακωνσταντίνου» ελήφθη στις 30 Οκτωβρίου, «στο πλαίσιο της προσπάθειας απλοποίησης της δομής και μείωσης του κόστους λειτουργίας» των δύο πλευρών, όπως αναφέρεται στο σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης. Μετά το πέρας της διαδικασίας, η απορροφώμενη επιχείρηση θα μεταβιβάσει το σύνολο της περιουσίας της (ενεργητικό και παθητικό) στη Σκλαβενίτης. 

Είχε προηγηθεί τον περασμένο Μάιο η μεταβίβαση του 100% της λαρισινής αλυσίδας από τους πρώην εταίρους Χαράλαμπο Παπακωνσταντίνου, Θεοπούλα Μπότα και Μαρία Μπλέκα στη Σκλαβενίτης, με παράλληλη μεταφορά της έδρας της εταιρείας στο Περιστέρι, ενώ στα μέσα του ίδιου μήνα αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της A/S Αγορά κατά το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Σημειώνεται ότι από τις 9 Μαΐου καθήκοντα διαχειριστών της A/S Αγορά έχουν αναλάβει ο Επαμεινώνδας Αλεξόπουλος, μέλος του ΔΣ της Σκλαβενίτης, και ο Γιώργος Νίκας, οικονομικός διευθυντής του ομίλου Σκλαβενίτης. 

Σπύρος Πιστικός Foodreporter