Περίπου 75 καταστήματα θα πλαισιώσουν σε πρώτη φάση το νέο εμπορικό κέντρο "Fashion City Outlet", που θα λειτουργήσει το φθινόπωρο στις εγκαταστάσεις του Pantheon Plaza στη Λάρισα, υπό τη μορφή “εκπτωτικού χωριού”. 

Τα Village Cinemas, attrattivo, Replay, Tommy Hilfiger, Kalogirou, Haralas, American Stars, Prince Oliver, Oxette, Guess, Wrangler, Lee, Mikel coffee, vardas, Man & Manetti, FILA, Tsakiris Mallas, Camel Active, Vans είναι μερικά από τα επώνυμα ονόματα, κορυφαία διεθνή και εγχώρια εμπορικά σήματα,  που φιλοδοξούν να θα αποτελέσουν τη νέα πρόταση για αγορές και ψυχαγωγία εντός του εμπορικού κέντρου

Επί της ουσία θα είναι ένα "εκπτωτικό χωριό", μια μικρογραφία της Mc Arthur Glen στην Αθήνα, το οποίο θα ανήκει διαχειριστικά στην "Λάρισα ΑΕ Ανάπτυξης Εμπορικών Κέντρων”. Βασικοί μέτοχοι είναι η Βρετανική  Bluehouse Capital και η Πορτογαλική Sonae Sierra ιδιοκτήτρια του Pantheon Plaza.

Στις 9 Ιουλίου, στελέχη της εταιρείας θα βρεθούν στη Λάρισα και θα παρουσιάσουν στον τοπικό Τύπο το νέο εγχείρημα.

Η επένδυση είναι ύψους 9 εκ. ευρώ, σε επιφάνεια 20.000 τμ, και αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 500 θέσεις εργασίας. 

Παρόλα αυτά στις παραδοσιακές αγορές της Λάρισας και των άλλων θεσσαλικών πόλεων, η ανησυχία δύσκολα κρύβεται για τις επιπτώσεις που θα επιφέρει το εκπτωτικό χωριό στον τζίρο τους και μάλιστα σε εποχές ιδιαίτερα άσχημες για τα μαγαζιά.

Ήδη στη Λάρισα ο σύλλογος καταστημάτων παραδοσιακού κέντρου, εξέφρασε την πρώτη του αντίδραση με αφορμή την αλλαγή ωραρίου στην τοπική αγορά (σ.σ. θα κλείνουν στις 9:30 το βράδυ αντί στις 9), υπονοώντας ότι το νέο ωράριο έρχεται να εξυπηρετήσει το “εκπτωτικό χωριό” της Λάρισας…

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Γιώργο Νούλη, Ελευθερία)