Σε νέο δυναμικό «χτύπημα» στον χώρο της μόδας ετοιμάζεται να προχωρήσει ο όμιλος Attica. Με την οικονομία να μπαίνει σε φάση ανάκαμψης, η θυγατρική της Folli Follie ετοιμάζεται να στήσει ένα μικρό δίκτυο καταστημάτων της ιταλικής φίρμας Armani Exchange.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο κατάστημα σχεδιάζεται να λειτουργήσει στην περιοχή της Αθήνας μέσα στο Golden Hall ενώ πρόκειται να ανοίξουν άλλα δυο, ένα στο The Mall και ένα shop in a shop στο πολυκατάστημα Attica που εδράζεται στην οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη. Αργότερα θα εξετασθεί το ενδεχόμενο επέκτασης και στην Ελληνική περιφέρεια.

Την ίδια στιγμή, ο όμιλος της Attica Πολυκαταστήματα άρχισε τις εργασίες ανακαίνισης του εμπορικού κέντρου City Link, οι οποίες υπολογίζονται ότι θα κοστίσουν 4 εκατ. ευρώ. Η ανακαίνιση στο παλαιότερο πολυκατάστημα της εταιρείας, το οποίο άνοιξε τις πύλες του το μακρινό 2005 εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2018.

Να σημειωθεί πως η Attica απέκτησε πρόσφατα συμμετοχή της τάξης του 10% στην υπό αλυσίδα Καλογήρου καταβάλλοντας 1,4 εκατ. ευρώ ενώ διατηρεί option για την απόκτηση ακόμη 10%.

Στην παρούσα φάση, η εταιρεία συμεφερόντων των επιχειρηματιών Κ. Λαμπρόπουλου, Κ. Τσουβελεκάκη, και Α.Σγουμπόπουλου, και επίσης θυγατρική της εισηγμένης Folli Follie έχει σε εξέλιξη επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ, με άξονα την ενίσχυση των εργασιών της αλλά και την επέκταση σε νέες.

Όσον αφορά στις οικονομικές επιδόσεις, οι πωλήσεις των πολυκαταστημάτων Attica στο επτάμηνο παρουσίασαν αύξηση 5%, φθάνοντας στα 102,5 εκατ. ευρώ από 97,6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016.