Επενδύσεις της τάξης των 50 εκατ. ευρώ δρομολογεί για την επόμενη διετία η Πέντε Α.Ε. (αλυσίδα σούπερ μάρκετ Γαλαξίας), η οποία παρουσίασε χθες τη νέα κάρτα πιστότητας (loyalty), την πρώτη στην αγορά με τεχνητή νοημοσύνη (AI). 

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Πέντε Α.Ε. Παναγιώτη Πουρσανίδη, δρομολογείται μέχρι το τέλος του 2021 το άνοιγμα ενός μίνι mall και 9 νέων καταστημάτων. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά το νέο mall, ο κ. Πουρσανίδης ανέφερε ότι θα επενδυθούν κεφάλαια της τάξης των 30-32 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με τον κ. Πουρσανίδη, έχει ήδη ολοκληρωθεί ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός και μέχρι το τέλος του 2019 ή το αργότερο τις αρχές του 2020, θα έχουν τακτοποιηθεί οι όποιες εκκρεμότητες, προκειμένου να βγουν οι άδειες και να αρχίσει η κατασκευή. Στόχος είναι να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια το καλοκαίρι του 2021, οπότε και η εταιρεία θα γιορτάσει τα 50 χρόνια παρουσίας της στην ελληνική αγορά. 

Ο 83χρονος μάνατζερ πρόσθεσε ότι στόχος της Πέντε Α.Ε. είναι να πραγματοποιηθεί η επένδυση, χωρίς να χρειαστεί η εταιρεία να καταφύγει σε δανεισμό, ωστόσο, αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, θα στραφεί σε μικρή χρηματοδότηση από το τραπεζικό σύστημα. 

Σχετικά με την περαιτέρω επέκταση του δικτύου, δηλαδή τα υπόλοιπα 9 καταστήματα, η επένδυση της εταιρείας θα κυμανθεί γύρω στα 1,5-2 εκατ. ευρώ το καθένα. Για τις 13 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένα τα εγκαίνια στο νέο κατάστημα της αλυσίδας στα Μέγαρα, ενώ το αμέσως επόμενο σημείο πώλησης θα ανοίξει, λίγο πριν από το Πάσχα του 2020, στο Μεγάλο Πεύκο. Όπως ανέφερε ο Παναγιώτης Πουρσανίδης, έχει ήδη ολοκληρωθεί η αγορά των οικοπέδων στα σημεία, που θα λειτουργήσουν τα καταστήματα. 

Τέλος, στα σχέδια της διοίκησης βρίσκεται και η δημιουργία κεντρικών αποθηκών (logistics), που θα βρίσκονται στην Αττική. Αποκάλυψε, μάλιστα, πως αυτή την στιγμή εξετάζει ήδη 4 συγκεκριμένες προτάσεις για χώρους. 

Μάκης Αποστόλου FnB