Σετ σκακιού, vintage φορέματα και στέμματα ήταν μερικά από τα αντικείμενα που σημείωσαν αύξηση στις πωλήσεις τους στην eBay, μετά την κυκλοφορία νέων σειρών στο Netflix.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δεδομένα της πλατφόρμας, μετά την κυκλοφορία της σειράς, “Το Γκάμπι της βασίλισσας", υπολογίζεται ότι:

• Οι πωλήσεις των σετ σκακιού αυξήθηκαν κατά 130%

• Η ζήτηση προϊόντων, που σχετίζονται με τη δεκαετία του εξήντα, αυξήθηκε κατά 38%

• Οι πωλήσεις των vintage φορεμάτων αυξήθηκαν κατά 20%

• Οι πωλήσεις των ρολογιών, παρόμοιων με αυτών που φορούσε η πρωταγωνίστρια, αυξήθηκαν κατά 45% Επιπλέον παρατηρήθηκε:

• Αύξηση κατά 141% στις αγορές για αναμνηστικά που σχετίζονται με τη σειρά, “Το Στέμμα”

• Αύξηση κατά 1025% στις αγορές για προϊόντα της σειράς, “Η Τέλεια Ληστεία”.

Ο Ilya Kretov, Γενικός Διευθυντής της eBay για τις Παγκόσμιες Αναδυόμενες Αγορές, δήλωσε: "Με 250 εκατ. αναζητήσεις σε καθημερινή βάση στην Ελλάδα και παγκοσμίως, η eBay παραμένει στην κορυφή των καταναλωτικών τάσεων. Η πανδημία του κορωνοϊού έχει αλλάξει τον τρόπο ζωής μας, με τους καταναλωτές να περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι.

Στο πλαίσιο αυτό, οι καταναλωτικές τους συνήθειες διαμορφώθηκαν αντίστοιχα, με τις κατηγορίες των ειδών γραφείου και των προϊόντων υγιεινής και καθαριότητας να αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς το 2020. Γι’ αυτό και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως πλέον η τάση του κοινού τείνει περισσότερο προς τις σειρές παρά προς τις ταινίες, λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα αναζήτησης των αγοραστών της πλατφόρμας μας στη διάρκεια του 2020 - μία τάση που θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, όσο αυξάνεται αντίστοιχα και το ποιοτικό περιεχόμενο". 

BnB