Θετική εικόνα για το μέλλον της Μαγνησίας μεταδίδει η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου με συνέντευξή της στην εφημερίδα Θεσσαλία και στην Κατερίνα Τασσοπούλου. Απαντώντας σε ερώτημα για τα αναπτυξιακά θέματα της Μαγνησίας αναφέρει συγκεκριμένα:

"Η Μαγνησία, και ειδικότερα ο Βόλος, έχει διαρθρωτικά προβλήματα, που σχετίζονται με την αποβιομηχάνιση ήδη από τη δεκαετία του 1990. Δεν υπήρξαν πολιτικές, που να αντιμετωπίζουν ουσιαστικά τα προβλήματα αυτά. Η κυβέρνησή μας έχει σχεδιάσει και υλοποιεί ένα σημαντικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για τον Νομό, που θα βελτιώσουν τις υποδομές και θα τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη.

Τα έργα αυτά στην περιοχή της Μαγνησίας θα μετατρέψουν τον Βόλο σε κέντρο συνδυασμένων μεταφορών. Ο Βόλος έχει το πλεονέκτημα να διαθέτει σε πολύ κοντινές αποστάσεις λιμάνι, σιδηρόδρομο και αεροδρόμιο.

Ήδη προχωράει η μελέτη για τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού του Βόλου με το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου και το λιμάνι του Αλμυρού. Παράλληλα, η ηλεκτροκίνηση της γραμμής Βόλου – Λάρισας, ύψους 54 εκατ. ευρώ, θα βελτιώσει την ποιότητα του σιδηροδρομικού δικτύου στη Θεσσαλία.

Από τα οδικά έργα, είναι ήδη στη φάση της δημοπράτησης τέσσερις κυκλικοί κόμβοι, έχουν χρηματοδότηση και θα ξεκινήσουν σύντομα τα έργα. Άλλοι τέσσερις κυκλικοί κόμβοι θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σύντομα. Ακόμη, προωθούμε το έργο της παράκαμψης της Αγριάς, της παράκαμψης του Χιονοδρομικού Κέντρου, καθώς και της παράκαμψης της Ζαγοράς".