Επιχειρώντας υπέρβαση των κομματικών σκοπιμοτήτων και επικεντρώνοντας στον κοινό στόχο, η κυβέρνηση προετοιμάζει το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Θεσσαλίας, το οποίο προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Οκτωβρίου στη Λάρισα, παρουσία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και πλειάδας υπουργών, με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων τοπικών φορέων. 

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να συνδιοργανωθεί το συνέδριο με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, οπότε αναμένεται εντός των ημερών επικοινωνία από το Μαξίμου με τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό. 

Από τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, κλιμάκιο του πρωθυπουργικού γραφείου πρόκειται να «κατασκηνώσει» στη Θεσσαλία, όπου θα έχει αλλεπάλληλες συναντήσεις με εκπροσώπους τοπικών φορέων, συλλέγοντας αιτήματα και προτάσεις προκειμένου να διαμορφωθεί το περιεχόμενο του συνεδρίου. 

Στόχος του θα είναι να προκύψει πλαίσιο προτάσεων, υλοποιήσιμων «σε χρονικό ορίζοντα 2+4 χρόνων», με επίκεντρο το αγροτικό ζήτημα αλλά χωρίς να παραμελούνται και οι υπόλοιποι τομείς, της παραγωγής και της κοινωνίας. 

Τον πρωθυπουργό θα πλαισιώνουν τουλάχιστον 15 υπουργοί, το μεγαλύτερο κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε ποτέ τη Θεσσαλία.

Ελευθερία (Ζ)