Στην προπαρασκευαστική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, υπό τον υπουργό Επικρατείας Χρ. Βερναρδάκη, με τη συμμετοχή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από ολόκληρη τη Θεσσαλία, καθώς και τους συντονιστές γραμματείς των τεσσάρων νομαρχιακών επιτροπών, αναμένεται να «κλειδώσει» η ημερομηνία διεξαγωγής του διήμερου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλίας.

Πιθανότερες μέρες διεξαγωγής του συνεδρίου, μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, είναι το διήμερο 10 και 11 Οκτωβρίου.

Εν τω μεταξύ, οριστικοποιείται όσο περνούν οι μέρες και η λίστα των υπουργών και αναπληρωτών υπουργών που θα συνοδεύσουν στη Λάρισα τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για την πραγματοποίηση αυτού του συνεδρίου.

Ετσι, στην πόλη θα βρεθούν, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός, Αλέξης Χαρίτσης. Υπενθυμίζεται ότι διοργανωτές του συνεδρίου θα είναι το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, από κοινού με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Θα παραστούν ακόμη, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

Τα αντικείμενα των παραπάνω μελών του υπουργικού συμβουλίου, κωδικοποιούν και τις θεματικές ομάδες που θα αναπτυχθούν στο συγκεκριμένο συνέδριο.

*Η φωτογραφία είναι από το πρώτο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στην Κοζάνη

onlarissa.gr