Συναντήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών θα έχει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε μία προσπάθεια εύρεσης λύσης στο αδιέξοδο που φαίνεται να έχει δημιουργηθεί στο θέμα των διαπραγματεύσεων για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του προγράμματος ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται να συναντήσει διαδοχικά τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, τον επικεφαλής του ESM, Kλάους Ρέγκλινγκ και το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μπενουά Κερέ, στέλεχος της ΕΚΤ. Όλες οι συναντήσεις θα λάβουν χώρα στις Βρυξέλλες.

Σκηνικό τέλματος σκιαγραφείται στις συζητήσεις της Αθήνας με τους θεσμούς, με αποτέλεσμα να παραμένει αβέβαιο το εάν θα μπορέσει να εκταμιευτεί το ποσό των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ που ζητά η χώρα μας για την αποπληρωμή ομολόγων που λήγουν τον Ιούλιο του 2017. Εκτιμάται ότι οι επαφές Τσακαλώτου θα φέρουν πιο κοντά το ενδεχόμενο μίας συμφωνίας μεταξύ των μερών.