Προ ημερών το λευκό βέλος των Ιταλών ξέμεινε από ηλεκτρικό ρεύμα έξω από την Αθήνα. Για την ηλεκτροδότηση δεν ευθύνεται η Hellenic Train (πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ που ανήκει στο Ιταλικό κράτος) αλλά ο ΟΣΕ που έχει την ιδιοκτησία της σιδηροδρομικής γραμμής. Απλώς οι Ιταλοί εκτέθηκαν για άλλη μια φορά γιατί στην εξυπηρέτηση των πελατών τους παίρνουν βαθμό κάτω από τη βάση καθώς οι επιβάτες του λευκού βέλους ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα. Υποσχέθηκαν στους παθόντες άμεσες και δωρεάν μετακίνησεις, μόνο που αυτές ήταν πλημμελείς ή δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ. Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και πέρυσι όταν μια αμαξοστοιχία της Ιταλικής εταιρείας ξέμεινε στα χιόνια.

Σήμερα, με τον ερχομό του Αυγούστου, ο τραγέλαφος με την Hellenic Train έσπασε κάθε ρεκόρ. Ένα τρένο της γραμμής με διακόσιους επιβάτες, μετά το Λιανοκλάδι τράκαρε με ...αγελάδα. Ευτυχώς οι άνθρωποι δεν έπαθαν κάτι, ούτε η αμαξοστοιχία, παρά μόνο η φουκαριάρα η αγελάδα πήγε στον άλλο κόσμο επειδή δεν ήξερε να διαβάζει επιγραφές και σήματα.

Οι επιβάτες, αφού γλύτωσαν σταυροκοπήθηκαν και ξαναμπήκαν ανακουφισμένοι στο τρένο. Αμ δε! Λίγη ώρα μετά, πριν την Τιθορέα, η αμαξοστοιχία βγήκε από τις γραμμές! Δηλαδή εκτροχιάστηκε αλλά δεν ανατράπηκε. Κάποιος τεχνικός ξέχασε, λέει, το κλειδί στις ράγες με αποτέλεσμα η αμαξοστοιχία να βρεθεί στα χώματα...

Έμπλεξαν Ιταλικό και Ελληνικό κράτος.

Βοήθεια !

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr