Ένα νέο σημαντικό έργο ξεκινά στον Δήμο Τρικκαίων το οποίο θα ενδυναμώσει τις τουριστικές επισκέψεις στην περιοχή. Πρόκειται για το «Ψηφιακό - διαδραστικό Ασκληπιείο Κόζιακα», το πρώτο, δηλαδή, τμήμα της δημιουργίας Ψηφιακού Μουσείου – Ασκληπιείου στους πρόποδες του όρους Κόζιακα.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου υπέγραψε την Πέμπτη τη σχετική σύμβαση με τον εργολάβο (τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας «Παπαγεωργίου Χρ. – Αφοί Τέα & Σία ΕΕ»), προϋπολογισμού 641.000.00€.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και αφορά ουσιαστικά στο κτηριακό ζήτημα, την αναμόρφωση, δηλαδή του κτίσματος στο Πρίνος, που θα στέγαζε το Δημαρχείο του τέως Δήμου Κόζιακα. 

Η μελέτη που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων εστίασε σε εργασίες ανακατασκευής και διαμόρφωσης του κτηρίου, προκειμένου να αναδειχθεί σε διαδραστικό χώρο με θέμα την ανάδειξη της ιατρικής δράσης του Ασκληπιού και της ιστορίας της ιατρικής. Το Ψηφιακό Ασκληπιείο θα ανακατασκευαστεί σε επίπεδο δαπέδων, τοίχων, θυρών, χρωματισμών, θα δεχθεί εργασίες για αποτροπή της υγρασίας αλλά και συνολικότερα στις υποδομές του (ηλεκτρομηχανολογικά, κλιματισμός, θέρμανση, υδραυλικά κ.α.).

Το δεύτερο βήμα για το Ψηφιακό Μουσείο – Ασκληπιείο, αφορά στο περιεχόμενο του κτίσματος και στον περιβάλλοντα χώρο του. Πρόκειται για διαφορετικό έργο με χωριστή μελέτη και χρηματοδότηση, που αναμένεται να υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα.

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr