Τη λειτουργία νέου καταστήματος στην Θεσσαλία αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, όπως έγινε γνωστό στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της τράπεζας, χωρίς πάντως να προσδιοριστεί η ακριβής τοποθεσία. Παράλληλα, η τράπεζα επενδύει σημαντικά και στις ηλεκτρονικές της υπηρεσίες, καθώς η ανάπτυξη της ηλεκτρονικής τραπεζικής είναι ένας από τους στρατηγικούς της στόχους. 

“Το 2021 υπήρξε μια πραγματικά πολύ δύσκολη χρονιά για την παγκόσμια και ελληνική οικονομία, αλλά η τράπεζά μας βρήκε τον τρόπο να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας, Γεώργιος Μπούκης. “Αυτή η συνέπεια και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα μάς καταξιώνουν στη συνείδηση των πελατών και των χιλιάδων μελών μας, τους οποίους φέτος, ήρθε η στιγμή να δικαιώσουμε. Για αυτόν τον λόγο, το Διοικητικό Συμβούλιο εισηγήθηκε στην Γενική Συνέλευση τη διανομή μερίσματος ποσού μετά φόρων €2 ανά συνεταιριστική μερίδα, το οποίο σημαίνει μερισματική απόδοση 3,45%, πολλαπλάσια της υφιστάμενης απόδοσης των προθεσμιακών καταθέσεων. Το υπόλοιπο των κερδών χρήσης θα ενσωματωθεί ως υπεραξία στη συνεταιριστική μερίδα, η τιμή της οποίας θα ανέβει στα €64,18 από €58,02 που ήταν το 2020. Η συνολική λοιπόν, απόδοση των συνεταιριστικών μερίδων της Τράπεζας Καρδίτσας ανέρχεται στο εντυπωσιακό 14,07%, απόδοση σίγουρα υπερπολλαπλάσια οποιασδήποτε επένδυσης με σταθερή απόδοση”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το 2021, τα λειτουργικά κέρδη της τράπεζας Καρδίτσας σημείωσαν ρεκόρ, ξεπερνώντας τα €3 εκατ., με τα κέρδη μετά από φόρους και προβλέψεις να φθάνουν τα €2,23 εκατ. Ο Διευθύνων Σύμβουλος & Γενικός Διευθυντής της τράπεζας, Παναγιώτης Τουρναβίτης, δήλωσε: “Η Τράπεζα Καρδίτσας είχε μια εξαιρετική χρονιά το 2021, όπου κατάφερε να πετύχει όλους τους στρατηγικούς στόχους που είχαμε θέσει. Είχαμε μια εντυπωσιακή ανάπτυξη των μεγεθών μας, διαχειριστήκαμε αποδοτικά τα στοιχεία του ενεργητικού μας και με επιτυχία τα κόκκινα δάνεια, κρατήσαμε αρκετά υψηλά τα έσοδα από επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες, ενώ παράλληλα, διατηρήσαμε χαμηλά το λειτουργικό μας κόστος".

Όπως τόνισε ο κ. Τουρναβίτης, η τράπεζα συνεχίζει και το 2022 την εξαιρετική της πορεία, με άνοδο σε όλα της τα μεγέθη. “Με υψηλότατο δείκτη ρευστότητας και κεφαλαιακής επάρκειας, συνεχίζει απρόσκοπτα τον στρατηγικό της σχεδιασμό και την αποστολή της, που δεν είναι άλλη από τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, του εμπορικού και αγροτικού κόσμου, δημιουργώντας έτσι τις απαραίτητες προϋποθέσεις για περιφερειακή ανάπτυξη”.

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr