Την ίδρυση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης, χαιρέτισε μιλώντας στην ραδιοφωνία της ΕΡΤ , ο Γενικός Δ/ντης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας, Παναγιώτης Τουρναβίτης.

Όπως τόνισε ο κ. Τουρναβίτης, οι Συνεταιριστικές Τράπεζες στοχεύουν στην Αυτοδιαχείριση του πλούτου που παράγεται σε μια τοπική κοινωνία και πως αυτός αξιοποιείται και ανακυκλώνεται.

«Εμείς στα χρόνια της κρίσης στηρίζαμε και δεν κλείσαμε την πόρτα και τις στρόφιγγες χρηματοδότησης, σε αυτούς που χρειάστηκαν ρευστότητα. Αυτή τη στιγμή στηρίζουμε οικονομικά τις επενδύσεις της περιοχής μας από Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις μέχρι και ίδρυση εργοστασίου», υπογράμμισε ο κ. Τουρναβίτης.

Μάλιστα αποκάλυψε πως με τις Συνεταιριστικές Τράπεζες άλλων γεωγραφικών περιοχών της Χώρας, θα λειτουργήσουν, το επόμενο τρίμηνο ένα οικονομικό πλέγμα στήριξης -SESΝΕΤ- για την Κοινωνική Οικονομία, σε ευρύτερο πλαίσιο.

Επι πλέον πρόσθεσε πως είναι θέμα χρόνου η λειτουργία, αυτού του δικτύου και σε πανελλαδικό επίπεδο,στο πλαίσιο της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ομοσπονδίας Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδας.

«Οι Συνεταιριστικές Τράπεζες διαθέτουν όλα τα προϊόντα που διαθέτουν και οι συστημικές τράπεζες. Ας θυμάται ο κάθε πολίτης πως η πρώτη επιλογή του θα πρέπει να είναι η συναλλαγή με μια Συνεταιριστικές Τράπεζες, για να συνειδητοποιήσει τη διαφορά», τόνισε καταλήγοντας ο κ.Τουρναβίτης.

Υπενθυμίζεται πως η Συνεταιριστική Τράπεζα ΑΜ-Θ προέκυψε πρόσφατα από την συνένωση των δύο Συνεταιριστικών Τραπεζών ¨Εβρου και Δράμας, μετά από συζήτηση στο γραφείο του περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστου Μέτιου.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται και η επικύρωση της συμφωνίας από την Τράπεζα της Ελλάδας.