Ετοιμη να αναλάβει τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια δηλώνει η Fraport Greece, όπως ανακοίνωσε ο CEO της εταιρείας, Alexander Zinell, ενώ στο μεταξύ η εταιρία έχει προχωρήσει στις απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού, που θα στελεχώσουν τα αεροδρόμια, μετά την απαιτούμενη εκπαίδευση. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι έχουν προσληφθεί επτά άτομα από την Fraport για το αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Οι θέσεις που καλύφθηκαν είναι: ένας airport manager, δύο duty managers, που θα ασχολούνται με τις κτιριακές υποδομές, ένας μηχανικός, δύο άτομα για την πίστα του αεροδρομίου και ένας ηλεκτρολόγος, ενώ στις προθέσεις της ίδιας εταιρίας, αν δεν το έχει πράξει ήδη, είναι οι προσλήψεις δύο επιπλέον ατόμων. Οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας είναι, αντίστοιχα, έντεκα άτομα.

Ο χρόνος παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται το αεροδρόμιο της Σκιάθου, έχει μετατεθεί από τα μέσα μέχρι  τέλος του μήνα, χωρίς, ωστόσο, να έχει καθοριστεί επακριβώς, πότε θα πραγματοποιηθεί η αλλαγή σκυτάλης, καθώς γίνεται λόγος για καθυστερήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης.

Παράλληλα, στελέχη της εταιρίας αναφέρουν ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνισμοί για την επιλογή των εταιρειών φύλαξης, συντήρησης και καθαρισμού των αεροδρομίων, ενώ η πλειονότητα των εμπορικών παραχωρήσεων και μισθώσεων έχει ήδη συμφωνηθεί και έχουν γίνει τα σχετικά συμβόλαια. Πρόσφατα υπογράφηκε, σημειωτέον, η σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο για την παροχή υπηρεσιών πυρασφάλειας στα 14 αεροδρόμια από το Πυροσβεστικό Σώμα, ανάλογες συμβάσεις έχουν υπογραφεί με το Λιμενικό Σώμα και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Ταυτόχρονα, έχει ήδη πραγματοποιηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ η κατάθεση των συμβάσεων χρηματοδότησης που έχει συνάψει η εταιρία με τις Τράπεζες.

Γλυκερία Υδραίου (Ταχυδρόμος)