Με την απόλυση του Νίκου Ράπτη, άλλοτε διευθύνοντος συμβούλου της Λαρισινής επιχείρησης Εκπαιδευτηρίων Ράπτου, και από τη θέση πλέον του εκπαιδευτικού, με απόφαση της 88χονης προέδρου και θείας του, Μαίρης Ράπτου, γιγαντώθηκε χθες η αντιπαράθεση των δύο πλευρών και στενών συγγενών, εξέλιξη που θα σηματοδοτήσει αλλαγές στη διοικητική πυραμίδα των ιστορικών εκπαιδευτηρίων της Θεσσαλίας.

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική μονάδα διαθέτει τρία σχολεία στη Λάρισα, στα οποία φοιτούν εκατοντάδες μαθητές. 

Η κρίση στη σχέση των δύο πλευρών, σοβούσε από το φθινόπωρο με αγωγές και εξώδικα, για να κορυφωθεί χθες, καθώς κοινωνοί της έγιναν και επίσημα οι γονείς των μαθητών, οι οποίοι έλαβαν μια λιτή, ενημερωτική επιστολή από την ιδιοκτήτρια με την οποία γινόταν γνωστή η αποπομπή του ανιψιού της.

Ο τελευταίος απάντησε με ασφαλιστικά μέτρα που θα συζητηθούν στις 4 Φεβρουαρίου 2022, με το οποία ζητά να γίνει συνέλευση μετόχων, δεδομένου ότι η θητεία του Δ.Σ. λήγει στις 27 Δεκεμβρίου 2021.

Ο ανιψιός αναφέρει ότι είναι ο κάτοχος του 52% των μετοχών και τον στηρίζει και η αδερφή του η οποία διαθέτει άλλο ένα 2% του μετοχικού κεφαλαίου.

Ο ίδιος με ανάρτησή του στο Φέϊσμπουκ, αναφερόμενος στην αποπομπή του, κάνει λόγο για ορισμένους σαλταδόρους που εκμεταλλεύονται τα εύλογα προβλήματα γήρατος της θείας του που σκοπό έχουν «να σφετεριστούν την περιουσίας μας».

Είναι προφανές ότι υπονοεί μέλη του Δ.Σ. που διορίστηκαν με επιλογή της κυρίας Ράπτου.

Άλλες πληροφορίες θέλουν την ιστορική ιδιοκτήτρια του γνωστού εκπαιδευτηρίου να έχει ανακαλέσει την δωρεά των μετοχών στο ανιψιό της Νίκο Ράπτη με σκοπό να τις κληροδοτήσει στην εκκλησία.

Η διαμάχη έχει βεβαίως και παράπλευρες επιπτώσεις καθώς στο συγκεκριμένο ιδιωτικό σχολείο φοιτούν, σύμφωνα με τον κ. Ράπτη, 1.200 μαθητές.

Η ιστορική ιδιοκτήτρια του σχολείου Μαίρη Ράπτου

Ο Νίκος Ράπτης

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Βαγγέλη Κακάρα Ελευθερία)

* Εικαστική απεικόνιση PRISMA