Η πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος Ελένη Κολιοπούλου, με δηλώσεις της στην εφημερίδα του Βόλου "Ταχυδρόμος", ζητά να «σταματήσει η πολεμική δίχως όρια εναντίον της ΑΓΕΤ» , υπογραμμίζοντας με νόημα πως «μπορεί το σπορ της ανθρωποφαγίας να είναι δημοφιλές, δεν είναι δυνατόν όμως να ισοπεδώνονται όλα».

Η επικεφαλής του ΣΒΘΚΕ, με αφορμή τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί για την καύση RDF και SRF από την τοπική βιομηχανία, και στον απόηχο της διαβούλευσης που έγινε την προηγούμενη Παρασκευή, στην οποία συμμετείχε και ο Σύνδεσμος μαζί με άλλους τοπικούς φορείς, αναφέρει ότι από τη στιγμή που ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ υιοθετεί και εφαρμόζει τη νομοθεσία και υπόκειται σε αυστηρούς ελέγχους που δεν έχουν δείξει κάτι επιλήψιμο, «είναι άδικο να δέχεται τέτοια επίθεση», και επισημαίνει ως σημαντικό και επιβεβλημένο «να μην επικρατεί ο πανικός και ο φόβος που οδηγούν σε παραπληροφόρηση και θεωρίες συνωμοσίας».

Οχι στην ισοπέδωση

«Η ΑΓΕΤ έχει προβεί τα 5 χρόνια σε επενδύσεις 45 εκατ. ευρώ για το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. Είναι μία μεγάλη πολυεθνική εταιρεία, που η λειτουργία της διέπεται από πολύ αυστηρούς όρους, τους οποίους πρώτα απ’ όλα επιβάλλει η ίδια η μητρική εταιρεία. Διαθέτει πιστοποιήσεις, μελέτες, ελέγχεται διαρκώς. Δεν ρισκάρει το κύρος της. Οποιαδήποτε παρέκκλιση από τη νομιμότητα θα έθετε την εταιρεία εκτός της αγοράς, για αυτό και δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει αβάσιμα και χωρίς στοιχεία», σημείωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Συνδέσμου, για να προσθέσει:

«Επειδή προέρχομαι και εγώ προσωπικά από το κομμάτι της βιομηχανίας, μπορώ να σας πω ότι δεν είναι τόσο απλό όσο μπορεί να ακούγεται και να φαίνεται, να πάρει μία εταιρεία έγκριση περιβαλλοντικών όρων. Είναι μία εξαιρετικά πολύπλοκη διαδικασία, υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι από όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς», τονίζοντας επίσης πως «μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί τίποτα επιλήψιμο σε κανέναν έλεγχο. Αν όμως έχει κάποιος πράγματι επιστημονικές αντιρρήσεις, με τεκμηριωμένα όμως στοιχεία, μπορεί να κάνει τις επιστημονικές ερωτήσεις που θέλει ώστε να ενημερωθεί».

Η πρόεδρος του ΣΒΘΚΕ, σχολιάζοντας, τέλος, τη στάση των εργαζομένων της εταιρείας, υπογράμμισε πως πρόκειται για μία ώριμη στάση, που επίσης έρχεται να επιβεβαιώσει ότι δεν υφίσταται θέμα. «Θα ήταν οι πρώτοι που θα αντιδρούσαν, διότι είναι οι πρώτοι που δουλεύουν και δραστηριοποιούνται μέσα στους χώρους δουλειάς», σημείωσε χαρακτηριστικά, καταλήγοντας: "Επαναλαμβάνω, μπορεί το σπορ της ανθρωποφαγίας να είναι δημοφιλές, δεν μπορεί όμως να τα ισοπεδώνουμε όλα. Χρειάζεται ψυχραιμία. Το ΟΧΙ… με μία κουβέντα δεν ευνοεί τον διάλογο. Αυτό που προέχει είναι η συνεργασία, η διαβούλευση και όχι η πολεμική χωρίς όρια. Δεν είναι δυνατόν να προκαλούμε την τύχη μας από μόνοι μας.

Η δικαιοσύνη και η ισονομία που θέλουν να επικαλούνται κάποιοι για να εισακουστεί η άποψή τους, δεν ισχύει μόνο για εκείνους. Ισχύει το ίδιο και για εμάς τους επιχειρηματίες, και στη συγκεκριμένη περίπτωση για την επιχείρηση της ΑΓΕΤ, που δέχεται μία άδικη και πρωτοφανή επίθεση».

Βάσω Κυριαζή